Vrste terapij


Refleksna masaža stopal

Refleksoterapija je alternativna metoda, ki temelji na holističnem pristopu.

Refleksnoconska masaža stopal je terapevtska metoda, s katero s pritiskanjem na posamezne cone stopala izzovemo refleks, ki preko živčnih, električnih, kemičnih in magnetnih impulzov vzpodbuja samozdravilni mehanizem telesa. S tem se celotno telo sprosti in harmonizira ter ugodno vpliva na človekovo zdravje in počutje.

Zdrava_stopala_040


Refleksna masaža dlani

Refleksa masaža dlani se izvaja na enak način, kot refleksnoconska masaža stopal. Tudi na dlaneh so refleksne cone našega telesa. Masaža dlani se preferira v primerih, ko masiramo refleksne cone zob in dlesni, saj so te cone lažje dostopne na dlaneh, kot na stopalih.


Metamorfna terapija

Metamorfoza je stanje preobrazbe. Pri metamorfni terapiji gre za metodo, ki je povezana z refleksnoconsko masažo stopal in z razvojem otroka v maternici. Preko točk na glavi, dlaneh in stopalih se izvaja terapija, s katero odpravljamo vzorce, ki smo si jih pridobili že v maternici in v dobi odraščanja.


Meditacija na čakre preko stopal

Na stopalih so točke naših čaker, ki vplivajo refleksno na naše telo. Meditacija se izvaja na čakre in vizualizacija nas popelje iz običajne resničnosti v svet simbolov, ki nam pomagajo izkusiti tudi druge razsežnosti življenja.


Protibolečinska terapija

Protibolečinska terapija je tehnika pritiska na živčne točke preko stopala. Človekovo psihofizično počutje se zrcali in odseva na stopalih. Tako se na stopalu refleksirajo tudi motnje in poškodbe, ki so vezane na naš sistem okostja, sklepov ter mišic in seveda tudi bolečine, ki so vezane na motnje v teh sistemih. S to terapijo in zbirko različnih tehnik dosežemo pogojno refleksijo, ki ugodno vpliva na različne funkcije organizma. 


Masaža palca na rokah

Naša palca na roki preslikavata girus precentralis. Gre za povezavo možgansko skorjo in lokomotornim afonetom. Masiramo s pritiskom na točke na palcu, ki so povezani s sprednjim možganskim delom in vertikalno z našim telesom.


Refleksna masaža stopal za dojenčke, otroke

Refleksna masaža dojenčka in malega otroka se izvaja na manj točkah, kot pri odraslemu človeku, saj so stopala mala in ni možno dostopati do vseh refleksnih con. Masaža se priporoča saj otroka z njo pomirimo, kot tudi odpravimo trenutne motnje v organizmu.


Refleksna masaža za nosečnice

Refleksna masaža nosečnic se priporoča v obdobju drugega tromesečja. Le-ta je manj intenzivna v smislu pritiska, saj moramo pri refleksnih conah paziti na reakcije telesa. Priporoča pa se poporodna masaža, saj z njo omilimo tudi poporodne bolečine.